måndag 11 juli 2011

Hemma efter Sverige resan

 Då var man hemma igen efter 13 dagar på vandrande hjul. Känns lite konstigt men helt underbart att kunna sätta sig i en "stor" soffa och gå in på ett eget rum. Utan att man känner sig som packade sillar. Men efter bara 1 dag reste vi vidare till Bosarps gården där mamma och pappa skulle hålla i "barn passningen" under dagarna som ÄD hade kurser. Äd är då en förkortning för äktenskaps dialog och de som var där planerade upp ur de skulle göra och gå till väga med olika saker. Det var en annan familj som hade 4 barn med sig som vi hade roligt med. Vi åkte till Tosselilla och till Busfabriken. Det var jätte roligt.Skulle har skrivit om varenda dag under Sverige resan man verken pallade eller hade tid efter 4 dagar. Så det är bara det jag har skrivit om. De andra dagarna har vi åkt bil, träffat min pappas mormor, mormor Alva, badat i en älv och fors, träffat släktingar i Boden, spelat fotboll, varit på pannkaks kyrkan i Ludvika, åkt karusell, hoppat från klippor och käkat ny bakade polkagrisar. Det är väll en snabb sammanfattning. Det dagar som jag inte skrivit om kommer det komma bilder på.

Dag 1
på väg uppåt i landet. Vårt första stop på resan blir i Hässleholm utan för Zoo affären, ungefär 16 km hemifrån. Där stannar motorn, efter ett snabbt besöket i butiken och vi får inte i gång den. Klockan är 17.45. Som tur är hittar vi en verkstad några hus bort som stänger prick. De hjälper oss med motorn och kommer tillbaka en stund senare för att titta till om vi kommit iväg än. Men det har vi inte, efter ytligare hjälp rullar bilen mot Älmhult en timma senare än väntat. Men bussen rullar och det hoppas man på att den ska göra hela vägen.

23.45 ramlar vi in hos mormor och morfar i Bäckaby, nu 18 mil längre bort. För att underlätta nattbestyren bestäms det att vi ska sova inomhus. Efter en snabb kvälls macka lägger vi ut våra madrasser som vi har haft med oss och lägger oss tillrätta. Det blev inte som jag hade föreställt mig den första bus dagen men bra blev den.

Dag 2 
Natten tillbringades på en tunn madrass som låg på ett hårt cement golv. Men frukosten med morfar och mormor blev en riktig höjdare. Efter att jag och mamma tagit en snabb jogging runda på de ödsliga grusvägarna åt vi en underbar köttfärslimpa och åkte till min hem ”stad”, Gamleby. Minns inte så mycket från tiden där ifrån men det var kul att hälsa på gamla kompisar och få se hur det såg ut. Vi åkte direkt till min moster Bitte så fort vi fått veta att det skulle serveras pizza på gården i Karlshult. Det var jätte skoj att få se gården med tjurarna och träffa kusinerna.
Bitte och Mats tog med oss på en lång promenad runt trakten. Där det även fanns smultron i stora mängder. Lyckades själv fylla två strån med de söta,röda bären. Ett till mig och ett till Buster, som uppskattade det mycket.

Dag 3
Det har ösregnat hela natten och på något konstigt sätt har det regnat in. Turen var tydligen inte med mig så alla saker som jag lagt i kanten av sängen är dyblöta och mobilen är död. Så det kan vara anledning till att jag inte svart på sms. Medan Olivias sida har klarats sig från varenda droppe.

Vi åkte vidare till Västervik där jag själv är född och där vi även har besökt min gamla barnpassare Jaffar som även är en vän till mamma och pappa. Minns att jag fick en schäfer av honom. Inte en riktig så klart, utan en liten robot typ. Som kunde gå av sig själv. Jätte sött! Lunchen blev på restaurangen Kebab Mästaren som hade utsökt god kebab. Efter att ha träffat Jaffar och ätit letade vi upp var Johan och Sofia bode och åkte hem till dem. Sofia har även en affär, Sofias bod, gammal & nytt. Där mamma och Olivia shoppade loss. Vi andra hade roligt med deras barn Emil och Hugo.Klockan 18.00 började vi köra mot vårt nästa mål, Stockholm. Vi kom inte längre än Böksjön som ligger utan för Kolmorden. Vi kom inte i säng för en vid ett på natten.

Dag 4  
Idag är det Midsommar och det blev ett morgon dopp. Kallt var det och frös gjorde man fruktansvärt. Men efter en god frukost började man få värmen tillbaka. Nu ska vi åka sista biten till Stockholm, cirka 15 mil och om man ska gå i Stockholm måste man se bra ut. Så vi började leta efter en dusch. Men på campingarna kunde man inte göra det om man inte checkade in. Så när vi stannade utanför Statoil i Södertälje gick pappa in på hotellet bredvid, Scandic Hotell, där han frågade om det gick att låna duschen och det fick vi. Riktigt gött var det.


Efter att ha irrat runt i Skärholmen hittade vi tunnelbanan. Det såg ut som att man var utomlands, inga svenskar syntes och det var inte många som pratade svenska. Under resan på tunnelbanan trodde jag att jag skulle svimma, yr var man och alla tvära svängar på det. Men när man kommit ut i Gamla stan blev det genast lite bättre. Det var riktigt fräcka byggnader och kungahuset eller vad det hete var ju inte litet heller. Resan tillbaka till busen var inte lika hemsk som den första.'

När vi var på ett torg gick det förbi en man i 40årsåldern som hälsade trevlig midsommar. Det var något med den mannen som pappa kände igen hos honom, han tänkte gå och fråga han men han kom på det. Det var han som hade huvudrollen i filmen Arn.

Vi körde ungefär 6 mil innan vi stannade vid en annan sjö utanför Uppsala. Där vi hade en mysig midsommar middag med kokt nypotatis, filgrädde, kebab köttet från Västervik, kassler och till efterrätt blev det Olivias pannkakor med grädde och riven choklad. Ångrade nästan att jag åt eftersom jag nästan spydde efter en halv pannkaka.

Dag 5
Det blev inte mycket bilder från lördagen. Åkte bil hela dagen men när vi skulle äta stannade vi vid en jätte stor bro.

Dag 6
Blev inga bilder från denna dagen heller. Det blev mest bilen och runt niotiden kom vi fram till mormor Alva i Bredby.


Dag7
Hela söndagen tillbringades hos Alva. Men lyckades ta några bilder under kvälls rundan.
 Tjurarna är för söta.

Dag 8
Även denna dagen blev en bildag. Men fotade Alva innan vi åkte och vid ena stoppet stannade vi vid havet.Vi kom fram till Boden hos Släktingarna bara någon timma senare än planerat.
Lilla råttan Troja.

Dag 9
Hänge hela släkten Enström med oss i deras stuga. Buster hade fullt upp med alla hundar.

 En frusen Nathalie efter ett bad i älven.
 Första fisken, en abborre, inte illa.

 Zako en liten Finsk spets på 13 veckor.
 Hejdå pussen, mellan de gifta paret, Felicia & Gismo XD
 Det blev natt körning från Boden till Skellefteå. 

Dag 10
Efter 10 mils åkande badade vi i en fors, jätte coolt. Senare mott kvällen kom vi framtill Majmaj och Tommy. Där det serverades älg, skjuten från trakten, köttgryta. Sen åkte vi till deras barn Mattias och hans fru Johanna, även jägaren som skött älgen, och deras 4 barn. Som vi badade och spelade fotboll med.
Lilla Noah har stora talanger inom musikbranschen.

Dag 11
Vi körde hela natten ända till halv fem på morgonen i Övik. Som ligger i närheten av Skuleberget, som vi skulle till senare på dagen.
 Denna bild är när vi är halv vägs till en grotta på berget.Det blev sträck  körning till Ludvika i Dalarna hos kusinerna. Väll framme hängde jag med Sandra till Pannkaks kyrkan och minglade runt blandfolket. När pappa och Ruben kom bar det av till tivolit. Där jag och Sandra åkte en lite läskig karusell.

Dag 12
Vi åkte tidigt på morgonen (12.30) för att komma ner till Vättern. Där fanns en lagun med grön/blått vatten och klippor att hoppa från. Det blev en underbar kväll.
 Så såg det ut när man kom ner till vattnet. Sen kunde man ta en liten stig till klipporna.


 Bra plåtat Olivia!!

Dag 13
Sista dagen i bussen och vi ska köra igenom Gränna. Där handlar jag 11 polka stänger och får provsmaka ny bakade polkagrisar. När vi skulle äta kvällsmat åkte vi ner till hamnen.1 kommentar:

  1. åååh, gud va kul det låter. zako är jättesötX3
    om du har fler foton så måste du visa mig dem på torsdagX)

    SvaraRadera